top of page
  • Writer's picture10Bikes - eBike rental

Ajatuksia koronan vaikutuksista matkailuun

Helsingin Sanomissa oli viikonloppuna (lauantai 23.5.2020) mielenkiintoinen talousanalyysi koronaviruksen vaikutuksista matkailuun. Jutun pääajatus oli se, että suomalaiset käyttävät enemmän rahaa ulkomaan matkailuun kuin ulkomaalaiset matkailijat käyttävät rahaa Suomessa.


Analyysissä käytettiin tilastokeskuksen yliaktuaarin Johannes Kolun kokoamia lukuja ja blogikirjoitusta -http://www.stat.fi/tietotrendit/blogit/2020/tasapainottaako-koronavirus-suomen-matkustustaseen/


Teoriassa siis suomalaiset voisivat kevyesti paikata ulkomaisen matkailun menetykset kuluttamalla vuosittaisen matkakassansa Suomessa. Tällä olisi kotimaan matkailulle valtava merkitys. Kotimaan matkailu oli jo ennen koronakriisiä nosteessa, mutta nyt voisimme yhdessä sysätä sen selvästi uuteen arvostukseensa. Tämä on meidän yhteinen juttu!


10Bikesin pääajatus on tarjota elämyksiä Turun saaristossa sähköpyöräillen. Vuokraamme sähköpyöriä ja järjestämme opastettuja city safareita Turun alueella sähköpyöräillen. Meidän lisäksi on monia muita yrittäjiä, jotka ovat keskittyneet tarjoamaan palveluita Saariston rengastien tuomille matkailijoille. Ai miksikö? No siksi, että Turun saaristo on mielestämme yksi upeimmista matkailukohteista Suomessa ja ainutlaatuinen kohde myös maailman mittakaavassa. Haluamme näyttää miten ihania elämyksiä saaristo tarjoaa.


Tervetuloa Saariston rengastielle!


t. 10Bikes tiimi Hedi & Taneli



Tässä linkki Hesarin juttuun: https://www.hs.fi/talous/art-2000006516928.html.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page