10Bikesin retkivinkit

Sähköpyörä on loistava kumppani, olitpa sitten lähdössä pitkälle tai lyhyelle retkelle.

Olemme 10Bikesilla valinneet joitakin kohteita, joita suosittelemme sinulle. Vuokrasitpa sähköpyörän muutamaksi tunniksi tai useaksi päiväksi, niin haluamme sinun nauttivan täysin sähköpyöräilystä ja kokevan ihania elämyksiä.

Mallistostamme löytyy sopivia vaihtoehtoja kaupunkikruisailuun, saaristoretkeilyyn tai maastopyöräilyyn. Vuokrauksen yhteydessä annamme mukaan kypärän&lukon sekä tarvittavat lisävarusteet, kuten tarakkalaukut, laturin, peräpyörän/lastenistuimen*.

Ota yhteyttä, jos kaipaat lisää vinkkejä tai haluat että autamme sinua retken suunnittelussa. Me 10Bikesilla tunnemme Turun Saariston!

*peräpyörä ja lastenistuimen vuokraus lisämaksusta

LÄHIKOHTEET

Kun vuokraat sähköpyörän muutamaksi tunniksi, suosittelemme että hurautat katsomaan Turun kaupunkia ja sen mielenkiintoisia paikalliskohteita. Mitäpä olisi Turku ilman jokirantaa ja sinappipurkistakin tuttua Turun linnaa. Mutta onhan täällä muutakin, kuten uusin nähtävyys Kakolan mäelle rakennettu Funikulaari. Kisaile Funikulaaria vastaan, aja mutkitteleva ylämäki ylös täydellä avustuksella ja pysähdy nauttimaan huurteinen olut Kakolan panimolla. Kakolan mäen päältä saat hyvät vauhdit kohti Ruissaloa, joka on muinoin toiminut Turun linnan hovin metsästyssaarena.

 

Jos jäät mielummin kaupungin keskustaan, suosittelemme tekemään seitsemän kukkulan kierroksen. Kiertämällä Turun kaupungin seitsemän kukkulan huiput, saat kattavan kuvan koko kaupungista. Sähköpyörien avustus auttaa sinut huipulle yhtä vaivattomasti kuin myötätuulessa. Täm kierros on myös suosituin opasteuista City Safareistamme. Tämä kierros on hauska myös sähkömaastopyörillämme.

Maastopyörille on Turussa rutkasti reittejä ajettavaksi. Suosituimmat reitit ja polut löytyvät Luolavuoresta ja Hirvensalosta. Tule mukaan meidän opastetulle eMTB-testisafarillemme ja saat hyvän käsityksen millaista sähkömaasturilla on ajaa.

PÄIVÄKOHTEET

Vuokratessasi pyörän vähintään neljäksi tunniksi pääset kiertämään lähikohteet ja menemään hieman pidemmällekin. Yksi suosikeistamme on edelleen Ruissalo, mutta pelkän piipahduksen sijaan suosittelemme pysähtymään piknikille, vierailemaan kasvitieteellisessä puutarhassa, kävelemään luontopoluilla tai uimaan Saaronniemessä.

Muita kohteita ovat lukuisat Turun saariston kohteet. Upea Nauvo tarjoaa loistavia mahdollisuuksia pyöräilijöille ja saaristoon tutustujille. Hyppää lauttaan Turun keskustasta ja pyöräile takaisin Paraisten kautta. Lautta-aikataulut löydät sivustolta lautta.net. Haluamme, että koet saariston pyöräillen, joten kaikkiin vuokrauksiimme sisältyy lauttaliput pyörille.

Paraisilla hienoja vierailukohteita ovat Kuusiston linnan rauniot ja Tammiston viinitila. Miksipä et tekisi ikimuistoista pyöräretkeä Muumimaailmaan? Koko perhe sadaan pyörien selkään, sillä perheen pienimmät voivat istua turvaistuimessa tai polkea mukana peräpyörällä. Peräpyörä kiinnitetään City Pyörän satulatolppaan ja lapsi voi osallistua polkemalla tai vain nauttia kyydistä. Muumimaailma on unohtumaton kokemus koko perhelle, eikä teidän tarvitse murehtia parkkipaikkojen kanssa.

USEAN PÄIVÄN KOHTEET

Saariston kauneutta ei voi riittävästi hehkuttaa, se on koettava itse. Saariston rengastie on yksi Suomen suosituimmista pyöräilykohteista ja siksi se on myös 10Bikesin ykköskohde! Sähköpyörällä pääset nauttimaan tästä upeasta reitistä toden teolla.

Saariston rengastie alkaa Turusta ja kiertää useiden siltojen, lossien ja saaristopitäjien kautta noin 250 km matkan. Suositelemme varaamaan matkaan noin kolme päivää, jotta voit rauhassa nauttia saariston kulttuurista, luonnosta ja kiireettömästä tunnelmasta. Matkalle mahtuu useita B&B majataloja, leirintäalueita ja hotelleja. Saat mukaasi pyörälaukut, joihin varmasti mahtuu mukaan kaikki retkellä tarvitsemasi.

Toinen hieno rengastie on Rannikkoreitti, joka ei kuitenkaan ala Turusta vaan Salosta, mutta mikäpäs siinä. Sähköpyörällä pääset reitille ihan helposti. Muita saariston upeita kohtaita ovat  Ahvenanmaa. Ahvenanmaalle pääset joko hyppäämällä Turusta lähtevään Ruotsinlaivaan tai pyöräilemällä saariston rengastietä Brandön lautalle. Ahvenanmaalla on myös oma ainutlaatuinen rengasreittinsä. Toivomme, että sait tästä riittävästi reittivinkkejä ja pääset näillä tiedoilla suunnittelemaan omaa seikkailua sähköpyörillä. Jos kuitenkin kaipaat lisää tietoa, ota yhteyttä info@10bikes.fi. Autamme mielellämme!

YHTEYSTIEDOT

info@10bikes.fi

+358400176100

Noutopiste:

Yliopistonkatu 8
20100 Turku

  • whatsapp iconi
  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon

© 2020 by 10Bikes - Dumwise Oy - FI2953254-5

10BIKES-LOGO-SHORT-MAGENTA.png